Želite isprobati neke od najboljih alata i aplikacija za moderno poslovanje? Istraži ICT usluge
U praksi

Dječja mašta i STEM pomiču granice

djecja-masta-i-stem-pomicu-granice
BizIT
Autor: BizIT

Upoznajte inovativna digitalna rješenja hrvatskih učenika nastalih u suradnji HT-a i Croatian Makersa.

Uređaj koji zalijeva cvijeće, cvijeću pušta klasičnu glazbu kako bi se brže razvijalo i obavještava vlasnika e-mailom ili SMS porukom o svemu što je učinjeno, samo je jedan od dječjih radova koje će napokon iz prve ruke upoznati i šira javnost. Ova digitalna kreacija je, uz ostale, rezultat predanog rada učenika i učitelja hrvatskih osnovnih škola koje su sudjelovale u projektu „Internet of things i Logo u hrvatskim školama“. Upravo su ovi rezultati najbolji dokaz kako dječja zaigrana mašta i marljivi mentori sa STEM edukacijom savršeno idu ruku pod ruku i pomiču granice. To je ujedno i konkretan poticaj roditeljima, učiteljima, ali i učenicima za daljnje razvijanje i edukaciju u tom smjeru.

Uz već spomenutog „vrtlara“ koji brižno čuva kućne biljke, veliku će pažnju sigurno privući i kućno zvono koje svijetli na dodir namijenjeno gluhim i gluhonijemim osobama kojima će uvelike olakšati svakodnevni život. S druge strane, svi zainteresirani moći će uživo vidjeti i radove mališana koji su svoj prvi doticaj s programiranjem usmjerili na izradu jedinstvenih i vrlo kreativnih slika koristeći Logo naredbe.

 STEM-digitalna-rjesenja-hrvatskih-ucenika

Izvor: screenshot

Projekt „Internet of things i Logo u hrvatskim školama“ provodi Institut za razvoj i inovativnost mladih – Croatian Makers, a sredstva za provedbu projekta osigurana su kroz natječaj „Zajedno smo jači“ Hrvatskog Telekoma. Zahvaljujući donaciji od 350.000 kuna u projekt je uključeno čak 60 škola diljem Hrvatske, čime je više od 450 učenika dobilo jedinstvenu priliku učiti o naprednoj tehnologiji i načinima kako upravljati stvarima iz naše okoline preko Interneta.

U T-Centru Cvjetni sve do subote, 18. ožujka demonstratori će predstaviti najbolje učeničke radove zajedničkog projekta Hrvatskog Telekoma i Croatian Makersa prema sljedećem rasporedu: radnim danom od 13 do 17 sati, a u subotu od 9 do 13 sati.

Više o projektima pronađite na edukacijskom web portalu Instituta za razvoj i inovativnost mladih.

Sadržaj omogućava Hrvatski Telekom

BizIT

BizIT

Skupina autora koja djeluje na različitim poslovnim aktivnostima i brine o povećanju prodajnih aktivnosti i produktivnosti unutar različitih poduzeća, projektima plasmana malih i srednjih poduzetnika na online prostor kao i o najuočljivijim projektima interneta.

U sklopu skupine autora su oni koji pišu i realiziraju sljedeće teme: prodajni savjeti, savjeti za produktivnost i organizaciju poslovanja, internet marketing, internet poslovanje, dizajn za online medije, web stranice, upravljanje društvenim mrežama i kampanje na društvenim mrežama.

Komentiraj