Želite isprobati neke od najboljih alata i aplikacija za moderno poslovanje? Istraži ICT usluge
U praksi

Hrvatski Telekom predstavio novu uslugu koja digitalizira razmjenu dokumenata između tvrtki

nova-usluga-EDI-smanjuje-papirno-poslovanje-smanjuje-troskove
BizIT
Autor: BizIT

EDI poduzetnicima smanjuje papirno poslovanje, ubrzava svakodnevni posao, povećava transparentnost i smanjuje troškove.

Hrvatski Telekom, predvodnik procesa digitalne transformacije u Hrvatskoj, predstavio je na novu uslugu elektroničke razmjene dokumenata (EDI) za poslovne korisnike, koja će smanjiti papirno poslovanje, ubrzati svakodnevni posao, povećati transparentnost i smanjiti troškove.

 

Tomislav-Kosanović

Tomislav Kosanović, direktor Odjela za poslovni razvoj i upravljanje partnerima HT-a predstavio je prednosti nove usluge elektroničke razmjene dokumenata (EDI) za poslovne korisnike

EDI je platforma koja omogućuje razmjenu elektroničkih računa, što od 1. studenog postaje zakonska obveza za sve tvrtke koje rade s državnim tijelima. Poduzetnici ostvaruju znatne uštede jer nema troškova tiskanja računa, ne troši se papir, nema poštarine za slanje računa, postupci obrade podataka se automatiziraju te se smanjuje mogućnost pogreške prilikom kreiranja i slanja dokumenata. Informacije se prenose u stvarnom vremenu, čime se ubrzava obrada, a sve transakcije mogu se pratiti i nadzirati.

 

Saša Kramar, član Uprave HT-a i glavni operativni direktor za poslovne korisnike, istaknuo je:

„Svaka tvrtka koja prati digitalne trendove i teži višem stupnju automatizacije poslovnih procesa, trebala bi u svoje poslovanje uključiti i usluge poput EDI-ja. EDI sustav poslovnim korisnicima HT-a nudi korisnički portal za samostalno upravljanje uslugom, nadzorni portal za praćenje slanja dokumenata, primanja obavijesti o zadanim uslugama e-poštom i brojne druge funkcionalnosti“

EDI funkcionira na način da se kreirani dokument, koristeći aplikaciju koja obavlja njegovo prevođenje u unaprijed dogovoreni standardni format, umjesto u tisak šalje elektroničkim putem na adresu poslovnog partnera. Na taj način se postiže najviša razina automatizacije procesa razmjene podataka, izbjegavajući pritom fizičke i papirnate poslovne transakcije, a integritet podataka postaje sigurniji zbog jednostavnog označavanja, nemogućnosti ljudske pogreške i sigurne komunikacije elektroničkim putem. Usluga EDI razvijena je u suradnji s Combisom, vodećim regionalnim sistem integratorom.

Usluga će biti dostupna od 16. srpnja 2018. godine.

Sadržaj omogućava Hrvatski Telekom

BizIT

BizIT

Skupina autora koja djeluje na različitim poslovnim aktivnostima i brine o povećanju prodajnih aktivnosti i produktivnosti unutar različitih poduzeća, projektima plasmana malih i srednjih poduzetnika na online prostor kao i o najuočljivijim projektima interneta.

U sklopu skupine autora su oni koji pišu i realiziraju sljedeće teme: prodajni savjeti, savjeti za produktivnost i organizaciju poslovanja, internet marketing, internet poslovanje, dizajn za online medije, web stranice, upravljanje društvenim mrežama i kampanje na društvenim mrežama.

Komentiraj