Želite isprobati neke od najboljih alata i aplikacija za moderno poslovanje? Istraži ICT usluge
Tech Hack

Imaš ideju za budućnost komunikacije? Prijavi se na Hack it! Hackathon!

hackit-hackaton-hrvatskog-telekoma
BizIT
Autor: BizIT

Imate li zanimljivu ideju kako će izgledati budućnost, a želite i utjecati na budućnost komunikacija, iskoristite ovu priliku.

Hrvatski Telekom pod kapom STEM huba ove jeseni donosi nekoliko interno/eksternih inicijativa kako bi potaknuo inovativno okruženje i priljev novih ideja u kompaniju. Tako HT prvi put organizira Hack it! hackathon koji je otvoren za sve inovatore. Tako timovi proaktivnih i inovativnih programera, talenti iz različitih poslovnih područja i kreativci iz cijele Hrvatske imaju priliku osmisliti kako će se odvijati komunikacija u budućem, digitalnom svijetu.

hack-it-FB

Što možete očekivati na Hack it! hackathonu?
  • preko 50 stručnjaka, mentora i gostiju
  • 24 sata hakiranja, kreativnosti i inovacija
  • nagrade: 20.000 kn te bogate nagrade partnera
  • a neće nedostajati ni – kofeina i odlične hrane!

Sve to pripremaju Hrvatski Telekom i startup inkubator hub:raum u STEM hub inovacijskom centru u Parku Stara Trešnjevka 2, Zagreb. Vrijeme je održavanja od 4. do 5. studenog 2016.

Tko/što se može prijaviti na Hack IT!?

Hack it! je otvoren za sve punoljetne natjecatelje i nije uvjet da su hrvatski državljani. Prijaviti se mogu pojedinac ili tim.

U obzir dolaze različite ideje s područja koja zadiru u sferu digitalne sadašnjosti i budućnosti te novih oblika komunikacije: od područja nosive elektronike i robotike do umjetne inteligencije te virtualne i proširene stvarnosti.

Primjerice, plod jednog Facebookovog hackathona je poznato dugme Like.
Sva rješenja su dobrodošla, bila ona hardverska ili softverska, no bitno je da budu kreativna i izvediva, tj. da tim za  vrijeme hackathona može napraviti prototip rješenja, a ne ostao samo na konceptu.

Za više informacija o događanju posjetite www.hackit.hr.

Kakva je uloga HT-a u projektu?
Hrvatski Telekom začetnik je hackathona Hack it! U sklopu inicijative da se privuče što veći broj mladih stručnjaka, u HT-u je utemeljen program HT STEM Hub koji funkcionira kao inkubator za poticanje razvoja vještina u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici. Na projektu kao prvi partner sudjeluje i Fakultet elektrotehnike i računarstva, ali trebao bi uključivati i druge fakultete i obrazovne institucije.

Upravo se i ovim hackatonom stvara nova aktivna akademsko-gospodarska zajednica mladih STEM stručnjaka. Ideja je inicijative Hack it! angažirati mlade stručnjake iz područja tehnologije/IT-a, dizajna i marketinga kako bi unijeli svježe ideje u naše usluge, kako u HT, tako i u DT grupi.

Veselimo se vidjeti hackere na djelu i stvarno se nadamo da će neko genijalno rješenje za komunikaciju budućnosti doći upravo iz Hrvatske!

Sadržaj omogućava Hrvatski Telekom

BizIT

BizIT

Skupina autora koja djeluje na različitim poslovnim aktivnostima i brine o povećanju prodajnih aktivnosti i produktivnosti unutar različitih poduzeća, projektima plasmana malih i srednjih poduzetnika na online prostor kao i o najuočljivijim projektima interneta.

U sklopu skupine autora su oni koji pišu i realiziraju sljedeće teme: prodajni savjeti, savjeti za produktivnost i organizaciju poslovanja, internet marketing, internet poslovanje, dizajn za online medije, web stranice, upravljanje društvenim mrežama i kampanje na društvenim mrežama.

Komentiraj