Želite isprobati neke od najboljih alata i aplikacija za moderno poslovanje? Istraži ICT usluge
Bolji u poslovanju

Institucije koje vam mogu pomoći za start poslovanja

institucije-za-start-poslovanja
BizIT
Autor: BizIT

Doznajte gdje možete dobiti podršku za prve korake u poduzetništvu!


Kada stupite u poduzetnički svijet nipošto niste sami. Potporu vam pružaju stručnjaci i oni koji su sve to već i sami prošli. Stoga se ne bojte obratiti im se. Institucije su tu da vas savjetuju, da vam pruže informacije o postojećim potporama poduzetnicima, da vas spoje s drugim kolegama i potencijalnim budućim partnerima i klijentima te na brojne druge načine potpomažu razvoj vašeg poslovanja.

Za početak vam želimo razjasniti osnovne pojmove:

Poduzetnički centri oblik su organizirane stručne i savjetodavne pomoći poduzetnicima u županijama, gradovima i općinama, Zadatak im je promovirati poduzetništvo, davati informacije o poticajnim mjerama, pomagati u pripremi poslovnih planova, organizirati seminare i druge oblike dopunskog obrazovanja poduzetnika i surađivati s lokalnom samoupravom u provedbi različitih poticajnih programa.
(Izvor: HOK)

Poduzetnički inkubatori usmjereni su na podršku posebno poduzetnicima koji tek započinju poslovanje. Inkubatori mogu obavljati i obavljaju većinu zadataka kao i poduzetnički centri, no inkubatori uz stručnu podršku omogućuju poduzetnicima i korištenje poslovnog prostora pod vrlo povoljnim uvjetima (bez najamnine ili uz smanjenu najamninu) kroz ograničeni broj godina.
(Izvor: HOK)

Tehnološki parkovi mogu novoj poduzetničkoj tvrtki pružiti opremljen poslovni prostor uključivo telekomunikacijsku i drugu opremu, prostor za proizvodne pogone u početnim fazama razvoja tvrtke te intelektualne usluge – računovodstvene, pravne, tehničko-tehnološke, marketinške i druge – neophodne za stvaranje uvjeta za osamostaljenje tvrtke, istraživanja tržišta, pronalaženje financijera i kupaca licence i dr . Posebno je značajna uloga tehnoloških parkova u stvaranju veza i kontakata članice sa poslovnom okolinom. Tehnološki parkovi u pravilu imaju jaku funkciju razvoja, koja može obuhvaćati vlastite istraživačke centre, radionice i laboratorije.
(Izvor: inovatori.hr (.pdf))

institucije-za-start-poslovanja-poduzetnicki-inkubator

Ovo su neke od institucija koje će pomoći u rastu vašeg biznisa:

Ministarstvo poduzetništva i obrta - Na web stranicama MINPO-a možete pronaći najnovije informacije o EU i nacionalnim natječajima i poticajima koji su dostupni domaćim poduzetnicima i obrtnicima, i ostale potrebne informacije na početku poslovanja.

Primjer uspješnog programa je Poduzetnički impuls, putem kojeg je od početka provedbe dodijeljeno preko 7 tisuća potpora te zaposleno minimalno 12 tisuća novih radnika.

HGK – Hrvatska gospodarska komora – HGK je institucija sa snažnom bazom znanja i podataka, kontakata, kao i mrežom poslovnih partnera, u zemlji i inozemstvu.

HOK – Hrvatska obrtnička komorapodručne obrtničke komore i udruženja obrtnika - promiču i zastupa interese hrvatskog obrtništva, a u istima možete dobiti i stručni savjet za buduće poslovanje. Pomoć potražite na vama najbližoj lokaciji.

HAMAG-BICRO - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

hub:raumvodeći komunikacijski start-up akcelerator koji povezuje digitalne startup sustav s Deutsche Telekomom, na način da povezuje tehnološke poduzetnike i startupove s velikim rastom sa mrežom stručnjaka, kapitala i poslovnih mogućnosti DT-a. Startupovima se nudi više programa, od inkubacije, akceleratora te posebnog programa Fit4Europe.
(
Više info)

hub:raum alumni su i domaći startupovi AMODO, ThiefScry te Bizmeet.me

 

Coworking.hrCoworking je temeljen na umrežavanju i obavljanju djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom radnom prostoru. Zbog nižih troškova vezanih za korištenje prostora, resursa i opreme, coworking olakšava profesionalnu samoodrživost, pokretanje vlastitog posla ili unapređenje postojećeg poslovanja.

ZIP – zagrebački poduzetnički inkubator ZIP je neprofitna organizacija te prvi startup inkubator u Hrvatskoj.

Kroz ZIP je u 3 godine prošlo 7 startup generacija, 49 startup timova koji su dobili ukupno 400.000 $ investicija.

 

zip-prvi-startup-inkubator

Foto: zipzg.com

Plavi ured – Grad Zagreb - Plavi ured pruža besplatnu pomoć zagrebačkim poduzetnicima i obrtnicima za razvoj gospodarske infrastrukture grada Zagreba.

Razvojna agencija Zagreb – Temeljna aktivnost Agencije je savjetodavana podrška poduzetnicima kao i onima koji to uskoro žele postati.


Naslovna foto: AJ Montpetit

Sadržaj omogućava Hrvatski Telekom

BizIT

BizIT

Skupina autora koja djeluje na različitim poslovnim aktivnostima i brine o povećanju prodajnih aktivnosti i produktivnosti unutar različitih poduzeća, projektima plasmana malih i srednjih poduzetnika na online prostor kao i o najuočljivijim projektima interneta.

U sklopu skupine autora su oni koji pišu i realiziraju sljedeće teme: prodajni savjeti, savjeti za produktivnost i organizaciju poslovanja, internet marketing, internet poslovanje, dizajn za online medije, web stranice, upravljanje društvenim mrežama i kampanje na društvenim mrežama.

Komentiraj