Želite isprobati neke od najboljih alata i aplikacija za moderno poslovanje? Istraži ICT usluge
Bolji u poslovanju

Izazovi za budućnost: 11. Combis konferencija u znaku sigurnosti modernog poslovanja

combis-konferencija
BizIT
Autor: BizIT

Više od 500 posjetitelja i 50 predavača na 40 predavanja iz pet tematskih područja raspravljalo je o IT izazovima budućnosti i najboljim tehnološkim dostignućima vezanim za poslovanje.

Internet stvari, računalni vid, cloud, suradnja i sigurnost bile su glavne smjernice ovogodišnjeg izdanja Combis konferencije održane u Šibeniku. Uz umjetnu inteligenciju, te virtualnu i proširenu stvarnost, upravo ove stvari čine najveći izazov budućnosti. Predsjednik Uprave Combisa, Hrvoje Išek, rekao je kako je upravo taj izazov odabran kao tema konferencije jer svi moramo stalno postavljati pitanja o onome što nas očekuje.

22050922_1552582028132856_6053400260860270393_o

Član Uprave Hrvatskog Telekoma, Saša Kramar, istaknuo je kako tehnologija nije ni sredstvo ni cilj poslovanja, već je ona ugrađena u svaku promjenu i smatra se pogonskim gorivom za trajno poboljšanje poslovanja. Veliku pozornost posvetio je i cyber sigurnosti, koja je ozbiljno ugrožena i na čijem se razvoju treba kontinuirano raditi. Kao što je rekao bivši šef FBI-a, James Comey, postoje dvije vrste kompanija – one koje su hakirane i one koje to još ne znaju.

 

Neuspjeh i inovacije kao glavni pokretač poslovanja

Combis Solutions, Connected Future, It’s All About Technology, Security i Redefined Workplace tematska su područja oko kojih su se vrtjela predavanja drugog dana. Tako je u povezanoj budućnosti bilo riječ o digitalnom otisku kojeg ostavljaju turisti u Hrvatskoj, dok je u dijelu potpuno posvećenom tehnologiji bilo riječi o adekvatnoj implementaciji Cisco ACI tehnologije. Stručnjaci iz Combisa pokazali su i IT infrastrukturu budućnosti, koja je uključivala trenutačne, ali i tehnologije koje donosi budućnost.  No najveću pozornost dobilo je jedno predavanje.

22042299_1552837031440689_8377632855813193121_o

Čovjek koji je uključen u kreiranje jedne od najvećih komunikacijskih platformi, zasigurno je i među najkompetetnijima da pojasni što to točno pokreće moderno poslovanje. Jonas Kjellberg stručnjak je za poduzetništvo i prodajnu strategiju i jedan od sukreatora Skype, a ujedno i najveća zvijezda ovogodišnje konferencije. Po vlastitom priznanju, sve svoje poslovne lekcije vuče iz vlastitih neuspjeha, a kao najveći zadatak modernog poslovanja vidi zadatak transofrmacije i konstantno unaprjeđivanje. Novi korisnici mogu se pridobiti jedino inovacijama i neklasičnim razmišljanjem, a posvećenost kupcu je ključna. On je među onima koji bi radije zaposlio nekoga tko se usudio probati i propasti, nego onoga tko nikada nije ni pokušao.

Rekordna posjećenost i novi susret u Poreču

Combis konferencija završena je predavanjem CoCo Vision, kada je kroz imaginarni scenarij prikazan poslovni i privatni život budućnosti. Unatoč svim mogućnostima koje nam stoje na raspolaganju, kao velik problem nameće se nedostatak programerskih resursa. Očekuje se da će do 2020. godine na internet stvari biti spojeno čak 34 milijarde uređaja, a  najveći korisnici bit će gradovi i velike kompanije.

Najboljim predavanjem, po ocjeni posjetitelja , proglašeno je „Može li se i digitalni otisak turista pretvoriti u novac?“, a najbolji predavač je Marko Galetić iz kompanije INA – Plavi tim. Ovogodišnje konferencija imala je rekordnih 500 posjetitelja, a tu će brojku možda prijeći već iduće godine u rujnu, za kada je zakazano i novo druženje na 12. Combis konferenciji u Poreču.

Fotografije: Combis

Sadržaj omogućava Hrvatski Telekom

BizIT

BizIT

Skupina autora koja djeluje na različitim poslovnim aktivnostima i brine o povećanju prodajnih aktivnosti i produktivnosti unutar različitih poduzeća, projektima plasmana malih i srednjih poduzetnika na online prostor kao i o najuočljivijim projektima interneta.

U sklopu skupine autora su oni koji pišu i realiziraju sljedeće teme: prodajni savjeti, savjeti za produktivnost i organizaciju poslovanja, internet marketing, internet poslovanje, dizajn za online medije, web stranice, upravljanje društvenim mrežama i kampanje na društvenim mrežama.

Komentiraj