Želite isprobati neke od najboljih alata i aplikacija za moderno poslovanje? Istraži ICT usluge
Internet marketing Tehnike i sadržaji

Instagram: Razmišljajte izvan okvira i zakoračite korak dalje

Promocija tvrtke Instagram
BizIT
Autor: BizIT

Otvorili ste Instagram profil za svoju tvrtku, no pitate se kako ga možete iskoristiti bolje za promociju? Donosimo odgovore.

Otvaranjem profila na društvenim mrežama niste gotovi. Ako želite dobro promovirati vaše poduzeće i ponudu potrebno je uložiti trud, konstantno komunicirati i osmišljavati kreativne i inovativne ideje kako biste stalno održavali zainteresiranost publike.

A kada već objavljujete fotografije onda ih možete iskoristiti u više namjena, kao pravi spoj online i offline marketinga:

Pokloni kupcima i partnerima

Zašto ne biste korporativni kalendar za 2016. ukrasili vlastitim fotkama s Instagrama i tako obilježili svaki mjesec zanimljivim vizualom? Ili možda dodali na čestitku, postavili mini fotku i logo na plastični privjesak za ključeve ili na šalicu za kavu? Na taj način dat ćete im personalizirani poklon, pokloniti lijepu fotografiju i dobar podsjetnik na vaš biznis.

Instagram čestitke

Izvor: printstagr.am

Osobna nota

Dizajn posjetnica ne mora biti običan i dosadan. Unesite malo kreative i pokažite kako dobro vodite svoj posao tako što ćete za vizual, primjerice posljednju stranu vizitke postaviti jednu omiljenu Instagram fotku ili odabrani mozaik. Ili dodajte svaki mjesec novu fotkicu u vaš email potpis… Neke ćete na taj način zaintrigirati da posjete vaš profil, zaprate vas, a sigurno će zapamtiti takav zanimljiv dizajn i sjetiti vas se kada mu zatrebaju usluge poput vaših.

Moo-Instagram-posjetnice

Izvor: moo.com

Uređenje interijera

Uredite vaše poslovne prostore najboljim fotografijama sa službenog Instagram profila, uz pomoć domaćeg servisa za uokvirivanje Instagram fotki – Okvirstagram. Tako ćete spojiti digitalni i stvarni svijet. Ili napravite zidnu tapetu s fotografijama vaših najvjerniji followera tako da se svi mogu pronaći na zidu kada navrate na čaj, kolač ili u kupnju. Možete fotkama ukrasiti i jastuke i unijeti veselje u prostor.

Okvirstagram-okvir-Instagram-fotografija

Izvor: okvirstagram.com

Osvježite događanja

Svima koji se nađu na vašem otvorenju trgovine ili ureda, ili nekakvom drugom događanju ponudite fotkanje u Instagram okviru prirodne veličine. :D Nabacite im na njega i službeni hashtag kako bi fotke pod njime objavili. Zatim nakon događanja prikupite sve fotke s hashtaga, ponovno kontaktirajte Okvirstagram i sudionicima kao zahvalu za sudjelovanje pošaljite njihovu uokvirenu fotku u Instagram okviru. Na događanju možete dijeliti i pribadače s motivom fotki i usernameom, magnete i sl.

Instagram-okvir-za-evente

Izvor: Etsy korisnik CreativeUnionDesign

Viralni marketing

Američki modni brand Forever 21 iskoristio je Instagram fotke fanova na hashtagu #F21ThreadScreen i prikazao ih ekranu koji je zapravo mašina s koncem. Pogledajte u videu kako funkcionira ovaj zanimljiv koncept i pokušajte i vi smisliti nešto što bi moglo spojiti vaš proizvod i Instagram. :)

Mix & Match

Ako su vam fotke tako dobre, integrirajte ih u druge promotivne materijale poput brošura i letaka, na billboarde, city lights panele, kao cover za ostale kanale na društvenim mrežama, kao prikaz u advertorialima itd. Prodajete coffee to go? Zašto bi vaše papirnate čaše bile samo bijele ili smeđe… Dodajte na njih vesele fotografije. :)
Mogućnosti miksanja materijala na više kanala su velike, samo trebate odlučiti što vama najbolje odgovara. :)

Naslovna foto: http://bit.ly/1ESEkYN

Sadržaj omogućava Hrvatski Telekom

BizIT

BizIT

Skupina autora koja djeluje na različitim poslovnim aktivnostima i brine o povećanju prodajnih aktivnosti i produktivnosti unutar različitih poduzeća, projektima plasmana malih i srednjih poduzetnika na online prostor kao i o najuočljivijim projektima interneta.

U sklopu skupine autora su oni koji pišu i realiziraju sljedeće teme: prodajni savjeti, savjeti za produktivnost i organizaciju poslovanja, internet marketing, internet poslovanje, dizajn za online medije, web stranice, upravljanje društvenim mrežama i kampanje na društvenim mrežama.

Komentiraj