Želite isprobati neke od najboljih alata i aplikacija za moderno poslovanje? Istraži ICT usluge
Društvene mreže Internet marketing

Ključne novosti na društvenim mrežama u prvih 6 mjeseci 2015

novosti-na-drustvenim-mrezama-2015
BizIT
Autor: BizIT

Želite pratiti trendove na društvenim mrežama? Pogledajte pregled najvažnijih promjena na društvenim mrežama u prvoj polovici 2015. godine.

Kada je zadnji puta mijenjan izgled Facebook NewsFeeda, profila i stranica brojni su korisnici burno reagirali. Promjene jesu teške za prihvatiti, ali moramo se uvijek nadati da je to sve samo na bolje i da developeri dobro znaju svoj posao te imaju razloge zbog kojih nam mijenjaju korisničko iskustvo.

Tako ni 2015. nije ostala imuna na promjene na društvenim mrežama, a mi vam donosimo popis dobrih promjena na najpopularnijim društvenim mrežama, a koje ste možda i propustili, u prvih šest mjeseci ove godine! A sve su itekako pozitivne i pomoći će vam da bolje upravljate svojim poslovnim i privatnim profilima na društvenim mrežama.

Facebook
 • Brz odgovor fanovima na vašoj stranici – Ako u kratkom vremenu odgovarate na upite korisnika u inboxu dobit ćete posebnu ikonicu na Facebook stranici, kao orden za brzinu i dobre odnose s javnostima. :)

FB-message-response-ikona

 • Stigli su GIF-ovi – Popularni mini-klipovi od sada se mogu vrtjeti direktno u newsfeedu i na vašim Facebook profilima i stranicama. U čemu je caka s GIF-ovima? Oni u slici i tekstu opisuju nešto što dopunjuje vašu misao ili kaže nešto što je teže opisati u statusu.

 • Dodavanje linkova uz status na FB aplikacijama – sigurno ste imali problema s prilaganjem linkova (s fotkom, naslov i podnaslov) putem mobilnih aplikacija, što je također nedavno riješeno. Tako ne morate tražiti linkove posebno u internetskom pregledniku već ih pretražujete unutar Facebook aplikacije.
  Facebook-novosti

  Izvor: mashable.com

 • Za korištenje Messengera ne treba vam Facebook profil – Dovoljno će vam biti instaliranje aplikcije i jednostavna registracija s vašim telefonskim brojem.
Twitter
 • Nema više limita znakova u Twitter porukama (DM) – Od sada vaše privatne poruke prema drugim korisnicima Twittera ne moraju imati 140 znakova kao u tweetovima. I još kad bi barem tweetovi bili malo dulji… :)
 • Retweetovi s komentarom – Kada ste željeli komentirati nečiji tweet prije biste ili morali tweetnuti sami i dodati RT ispred kopirane poruke ili ste mogli samo retweetati cijeli tweet. A prije koji mjesec imamo opciju i dodavanja komentara uz cijeli retweet. Zakon!
 • Grupne privatne poruke – ova nam se opcija jako sviđa, pogotovo jer smo na to navikli na drugim društvenim mrežama pa je bilo i vrijeme da se Twitter pokrene. Samo imajte na umu da je granica do 20 tviteraša u jednoj grupnoj poruci.
 • Lakše blokiranje veće skupine ljudi – Isto tako, ako vas netko nervira ili napada putem Twittera možete ih jednostavno označiti, blokirati i postaviti u listu koju čak možete i šerati s drugim korisnicima.
 • Automatsko prikazivanje video sadržaja – U timelineu će se automatski početi prikazivati video koji je direktno objavljen preko Twittera (snimljen kroz aplikaciju), Vineovi i GIF-ovi. Favoriteamo! :)
Twitter-grupne-poruke-video-chat

Izvor: blog.twitter.com

 

Foursquare
 • Foursquare Mayori su ponovno aktualni – Na početku je ekipu na Foursquareu jako veselila mogućnost postajanja Mayora određene lokacije. Ukratko, ako biste imali najviše check-inova na lokaciji tijekom toga mjeseca postali biste Mayor i nerijetko uživali posebne povlastice poput određene besplatne usluge, vlastitog stola i sl. Onda je to Foursquare ukinuo i srećom sada vraća natrag u igru. Stoga, ako ste biznis, smislite način kako ćete nagraditi svog najvjernijeg kupca. ;)
  Iako nije bilo većih promjena tijekom godine čini se da Dennis Crowley i ekipa spremaju nešto zanimljivo za drugi dio godine. Jedva čekamo da doznamo o čemu se radi!
Foursquare novosti

Izvor: instagram.com/dens

Instagram
 • Novi look web sučelja – Lipanj je donio i osvježen izgled na web verziji Instagrama. Više je bijelih površina, a najviše promjena uneseno je kod profila Instagram korisnika gdje se više ne može vidjeti live mozaik svih fotografija već se za pregled mora skrolati do kraja stranice i posebno sve učitavati. Dragi Instagram, ispuni nam još jednu želju u drugoj polovici godine – oživi hashtagove na svom webu. :)
 • Pregled najpopularnijih sadržaja prema trendovima i lokaciji – osim sadržaja koji je relevantan za vaša prethodna pretraživanja i omiljene sadržaje Instagram će vam ubuduće prikazivati i fotografije i kratke video uratke prema rastućim trendovima u odnosu na vašu lokaciju.

Instagram novosti

Pinterest
 • Verificirani računi i na Pinterestu – Čuli ste već kako slavne osobe i poznati brandovi imaju oznaku “Verified” na Twitteru i Facebooku. Novost je da to sada možete zatražiti i na Pinterestu. Ako se smatrate brandom ili poznatom osobom, samo nabacite zahtjev i vaši pratitelji će znati da komuniciraju sa pravim profilom. ;)

Naslovna fotka: jasonahowie / Flickr

Sadržaj omogućava Hrvatski Telekom

BizIT

BizIT

Skupina autora koja djeluje na različitim poslovnim aktivnostima i brine o povećanju prodajnih aktivnosti i produktivnosti unutar različitih poduzeća, projektima plasmana malih i srednjih poduzetnika na online prostor kao i o najuočljivijim projektima interneta.

U sklopu skupine autora su oni koji pišu i realiziraju sljedeće teme: prodajni savjeti, savjeti za produktivnost i organizaciju poslovanja, internet marketing, internet poslovanje, dizajn za online medije, web stranice, upravljanje društvenim mrežama i kampanje na društvenim mrežama.

Komentiraj