Želite isprobati neke od najboljih alata i aplikacija za moderno poslovanje? Istraži ICT usluge
Bolji u poslovanju

Odmor bez gadgeta i društvenih medija – jeste li zainteresirani za digitalnu detoksikaciju?

odmor-bez-gadgeta-i-drustvenih-medija-digitalna-detoksikacija
BizIT
Autor: BizIT

Koliko ste puta danas pogledali u svoj mobitel ili tablet? Jeste li ovisni o svom digitalnom suputniku ili bi ipak mogli neko vrijeme bez njega? Ova mjesta dat će vam dobar razlog da to doista i napravite!

Raspravljati o tome je li prije, bez mobitela gadgeta i sveprisutnog interneta, život bio bolji ili lošiji, doista nema smisla. Moderno poslovanje nemjerljivo se poboljšalo uvođenjem tehnologije, baš kao i mogućnosti komunikacije. Novi milenij sa sobom je donio promjene i novosti koje su se neizbježno integrirale u naš život i povratka nema. Osim ako ga doista jako ne želite. Jeste li već pokušali dan ili dva provesti bez neprestanog pogledavanja u svoj mobitel, provjeravanja novosti na društvenim mrežama ili besciljnog surfanja internetom? Ukoliko ste uspjeli, svaka čast. Prosječan amerikanac primjerice provede 9 sati dnevno gledajući u neku vrstu ekrana, bilo da se radi o mobitelu, televiziji ili računalu. Istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da čak 48% anketiranih priznaje kako zanemaruje kućanske poslove zbog surfanja najvećom svjetskom mrežom, dok njih 47% iz istog razloga preskače i nužan odmor. Tehnologija je odlična stvar, ali samo dok koristi nama, a mi ne robujemo njoj.

Zbog toga su milenijalci otkrili (ili smislili) digitalnu detoksikaciju. Princip je jednostavan – odete na odmor i uživate u svim njegovim čarima bez ikakvog dodira s modernom tehnologijom. Oni avanturistički raspoloženi uvijek se za takva iskustva mogu uputiti u bespuća bez signala kojih ima mnogo i u Lijepoj našoj, ali i posjetiti mjesta poput raznih svjetskih pustinja, nedostupnih mjesta s prekrasnom prirodom ili otići do Sjeverne Koreje na koji dan. Za one čija snaga karaktera nije dovoljna da samoinicijativno ostave svoje gadgete na miru, a ipak žele određenu komociju, izdvojili smo nekoliko mjesta koja su svoje napore usmjerila tome da vas (na lijep način) prisile da se prepustite trenutku, radije nego Instagramu. Uostalom, nikad ne znate kada vam, tako opuštenima, može proraditi kreativnost koju možete iskorisitti za nove poslovne pobjede prilikom povratka u stvarnost.

Brenners Park-Hotel & Spa, Njemačka

Smješten u Baden-Badenu, ovaj hotel sadrži i luksuznu vilu u kojoj su zidovi svih 15 soba obloženi pločama bakra, čijim aktiviranjem se uspješno blokira svaki elektronički signal. Uz same sobe, korištenje gadgeta zabranjeno je i u spa centru, kao i na beznu hotela. Minimalan boravak je tri dana, noćenje izvan sezone košta od 320€ naviše, a obećavaju jedinstveno iskustvo.

Chatham Bars Inn, SAD

Detoksikaciju u Cape Codu shvaćaju prilično ozbiljno, pa vam tako prilikom dolaska oduzmu sve elektroničke naprave i maknu televizor iz sobe. Zauzvrat dobijete 200 dolara koje možete potrošiti na njihovom imanju, poklon bon za lokalnu knjižaru, kao i besplatnu uprabu bicikla tijekom boravka. Za 500 dolara po noćenju, isplati se uštediti.

Cabana Desolation Eco Resort, Kanada

Smješten na nenastanjenom otoku, ovaj resort otvoren je samo u ljetnim mjesecima, a za dvije noći platit ćete otprilike 745 dolara, all inclusive. Do njega možete doći samo brodom ili kajakom i uživati u lokalnim specijalitetima, sportovima na vodi i ekološkom okruženju. Mobitele ipak morate ugasiti.

Taconic Hotel, SAD

Kada tek stignete u Vermont, svoje elektroničke uređaje možete zaključati na par sati, ali taj se period svakim danom vašeg boravka sve više produžuje. Ako baš morate, možete ih posjetiti triput dnevno ili hrabro izdržati do kraja.Različiti enogastronomski programi garancija su da bi u potpunosti mogli zaboraviti da ste ikada imali mobitel, a sve za 160 dolara izvan sezone.

Grand Velas Riviera Maya, Meksiko

Ako vam četverodnevni digitalni detox nije problem, mogli biste dobiti besplatne aktivnosti poput ronjenja, ekoloških tura biciklom ili različitih spa programa. Zauzvrat se morate odreći svojih tehnoloških igračkica i ispunjavati određene interaktivne zadatke koje su osmislili u ovom odmaralištu s pet zvjezdica.


Sadržaj omogućava Hrvatski Telekom

BizIT

BizIT

Skupina autora koja djeluje na različitim poslovnim aktivnostima i brine o povećanju prodajnih aktivnosti i produktivnosti unutar različitih poduzeća, projektima plasmana malih i srednjih poduzetnika na online prostor kao i o najuočljivijim projektima interneta.

U sklopu skupine autora su oni koji pišu i realiziraju sljedeće teme: prodajni savjeti, savjeti za produktivnost i organizaciju poslovanja, internet marketing, internet poslovanje, dizajn za online medije, web stranice, upravljanje društvenim mrežama i kampanje na društvenim mrežama.

Komentiraj