Želite isprobati neke od najboljih alata i aplikacija za moderno poslovanje? Istraži ICT usluge
Bolji u poslovanju

Online vještine koje danas MORA imati svaki poduzetnik

Online-vjestine-poduzetnika
BizIT
Autor: BizIT

Neosporivo je – ovo su vještine koje moraju savladati svi oni koji žele početi ostvarivati velike stvari u svom poslovanju.

Vođenje uspješnog biznisa nije talent s kojim se rađamo. Ono zahtjeva stalno učenje, predanost i brzu prilagodbu novim situacijama. Vjerujemo da to nije lako jednom poduzetniku, pogotovo s obzirom na cijeli inicijalni niz “zadataka za vođenje poslovanja” s kojima se svakodnevno suočavate. No, u vremenu u kojem je izgradnja online prisutnosti poduzeća i prilagodba novim tehnologijama obaveza a ne potreba, i svako “nedržanje koraka s istim” označava i određeni neuspjeh, svaki poduzetnik mora naučiti baratati nekim osnovnim online vještinama.

Neke je stvari je bolje prepustiti profesionalcima ili delegirati, no važno je upoznati i svladati neke određene procese koje su postale standard poslovanja u 21. stoljeću kako biste mogli donositi bolje odluke o razvoju daljnjeg poslovanja.

 

Naučite osnove informacijske sigurnosti u poduzeću

Spriječite nepotrebno živciranje. Naučite prepoznati najčešće i naizgled najbanalnije moguće “gubitke” i kakve posljedice nose, te razmislite unaprijed o rješenjima koje možete odmah primijeniti kako biste ih spriječili/umanjili.

Problemi-s-emailom

Pratite uspješnost vaše web stranice/web shopa

Statistika. Sigurno ne spada u poželjnije zadatke, no znati pratiti statistiku web stranice ili web shopa je od presudne važnosti za budućnost poduzeća. Naučite osnove, jednostavno je. Pratite demografsku sliku vaše web stranice ili web shopa putem Google Analyticsa kako biste upoznali svoje posjetitelje i njihove navike, povećali promet na svoje stranice i kako biste znali reagirati na vrijeme i prije konkurencije.

Analytics

Uređivanje fotki i osnovni vizualni identitet

Ne morate biti profesionalac niti znati baratati kompliciranim alatima da biste uredili fotografije za potrebe svoje web stranice ili podjele na društvenim mrežama. Najmanje što možete učiniti jest usvojiti baratanje ovim jednostavnim besplatnim online alatima kako bi uljepšali svoje fotografije za različite namjene.

Kako-na-web-online-alati-za-obradu-fotografija

Svladajte kreiranje prezentacije

Ako ste početnik i nikad niste kreirali PowerPoint prezentaciju, nije kraj svijeta. Savjeti na ovoj, ali i na ovoj stranici su kao stvoreni za vas i brzo ćete ih svladati. A ukoliko ste među onima koji trebaju samo malo ispeglati svoje vještine prezentiranja (tko ne treba? :)), pogledajte ovih 5 rješenja za pripremu prezentacije koja rastura.

Ubrzajte moderne kanale komunikacije i povećajte produktivnost na sastancima

Zašto si ne biste uštedjeli vrijeme i povećali fleksibilnost u poslu? Pa to je danas tako jednostavno. Istražite koja vam aplikacija najviše pristaje i budite uvijek u komunikaciji sa svojim timom i poslom, bez obzira gdje se nalazite.

Virtualni tim_2

Upoznajte osnove marketinga za bolje rezultate

bizit-napravite-svoj-marketinski-plan-2

Nema izlike za izgradnju kvalitetne korisničke podrške

Prečesto vlasnici poduzeća zanemare ovaj aspekt poslovanja, iako je danas to lakše ostvariti nego ikad prije. Kupci uvijek očekuje puni paket podrške, a na vama je da se upoznate s dostupnim kanalima komunikacije i razmislite koje možete implementirati – društvene mreže, email, Skype… Plus, mali podsjetnik je i u članku: Korisnička podrška zbog koje će vas kupci voljeti.

A ukoliko vam sve ove online vještine leže u malom prstu i želite znati više, predlažemo da proširite svoju listu online vještina uz mnogobrojne besplatne tečajeve iz poslovanja i IT-a. Tko zna, možda proširite i paletu proizvoda/usluga? :)

 

Sadržaj omogućava Hrvatski Telekom

BizIT

BizIT

Skupina autora koja djeluje na različitim poslovnim aktivnostima i brine o povećanju prodajnih aktivnosti i produktivnosti unutar različitih poduzeća, projektima plasmana malih i srednjih poduzetnika na online prostor kao i o najuočljivijim projektima interneta.

U sklopu skupine autora su oni koji pišu i realiziraju sljedeće teme: prodajni savjeti, savjeti za produktivnost i organizaciju poslovanja, internet marketing, internet poslovanje, dizajn za online medije, web stranice, upravljanje društvenim mrežama i kampanje na društvenim mrežama.

Komentiraj