Želite isprobati neke od najboljih alata i aplikacija za moderno poslovanje? Posjeti ICT Marketplace
U praksi

Tehnologija za održivu budućnost: Simpozij T-Systemsa u Mađarskoj

tehnologija-za-odrzivu-buducnost
BizIT
Autor: BizIT

Donosimo pregled s jednog od najsveobuhvatnijih događaja u srednjoj i istočnoj Europi iz područja ICT-a.

Kako se digitalizacijom može pomoći poduzećima i zajednicama da postignu uspjeh uz primjenu pametnih rješenja? To je samo jedno od brojnih pitanja o kojima se raspravljalo na petom Simpoziju T-Systemsa u budimpeštanskom kongresnom centru u Mađarskoj. Najnovije izdanje tog događaja u području ICT-a, koji je jedan od najsveobuhvatnijih u srednjoj i istočnoj Europi, privuklo je 2.000 posjetitelja, a teme su bile usredotočene na to kako se tehnološka postignuća mogu primijeniti na održiv način u različitim područjima života.

Prema mišljenju Gartnera, Simpozij T-Systemsa vodeći je događaj kada je riječ o oblikovanju digitalne svijesti i omogućavanju međunarodne suradnje.

Zajedno s uglednim međunarodnim stručnjacima, donositeljima odluka vlade i rukovoditeljima društava Deutsche Telekom, Magyar Telekom i T-Systems Hungary, ilustrirali smo kako se rješenjima za telekomunikacije i ICT mogu znatno pojednostavniti pojedinačni procesi te kako ih se može učiniti ekonomičnijima i prikladnijima. Prikazali smo prednosti digitalizacije kako horizontalno tako i vertikalno predstavljajući posebna rješenja i fokusirajući se na najnovija kretanja u, među ostalim, financijskim institucijama, zdravstvenoj skrbi, industriji, trgovini i medijima, digitalnim gradovima te poljoprivredi.

Ključni igrači u području financijske tehnologije: financijske institucije

financijske-institucije

Od velike je važnosti bila sesija „Financijske institucije” koju je vodila Gabriella Csanak, viša stručnjakinja za bankarstvo u T-Systemsu, i u kojoj je sudjelovalo više od 180 predstavnika bankarskih i financijskih institucija. Zakonodavci, vodeći bankari i voditelji mađarskih društava za financijsku tehnologiju pozvani su na raspravu o predstojećoj Direktivi o platnom prometu 2. (u daljnjem tekstu: PSD2), dijelu zakonodavstva EU-a kojim se stvara novo okruženje za bankarsku infrastrukturu. U dijelu predviđenom za pitanja i odgovore raspravljalo se o izazovima s kojima se suočavaju banke u pripremama za PSD2 i o tome mogu li banke i društva za financijsku tehnologiju uspostaviti uzajamno korisnu suradnju u predstojećem razdoblju.

T-Systems Hungary odabrani je partner lokalnih financijskih institucija koji bankama omogućuje strategije za digitalnu transformaciju i stavlja im na raspolaganje rješenja financijske tehnologije. T-Systems je u suradnji s Ciscom pomno ispitao 80 rješenja financijske tehnologije dostupnih na mađarskom tržištu i odabrao 25 najboljih od kojih bankarske ustanove danas mogu imati koristi u svojem poslovanju.

Projekt prelaska za društvo Coca-Cola HBC – dobitnik nagrade Uspješni projekt (Success Project) u 2016. godini

uspjesni-projekt

Tijekom događaja objavljeni su i dobitnici nagrade Uspješni projekt u 2016. godini društva T-Systems Hungary. Publika simpozija dodijelila je prvo mjesto projektu implementacije lokacije za oporavak od kvara u budimpeštanskom podatkovnom centru za društvo Coca-Cola HBC i njegovo poslovanje u 28 zemalja. Ta velika implementacija primarnoga podatkovnog centra u Ateni i sekundarne lokacije u Budimpešti nedavno je završena pravodobno i bez bilo kakvih prekida u radu, što cjelokupni projekt čini velikim uspjehom i čime se dokazuje sposobnost Deutsche Telekoma za provedbu velikih projekata u području ICT-a ne samo na pojedinačnim tržištima, već i na europskoj razini.

Informacijske komunikacije kao dio poslovnog razvoja

Rékasi Tibor, glavni direktor društva T-Systems Hungary, istaknuo je: „Iako je primarni pokretač digitalne transformacije IT, ona ne utječe samo na pitanja povezana s IT-om, već i na informacijsku komunikaciju – jedan od najvažnijih alata koji su nam na raspolaganju za održivi poslovni razvoj.”
U sljedećih deset godina tradicionalni igrači u industriji mogu se suočiti s prosječnim gubitkom tržišnog udjela od čak 44 % ako pravodobno ne poduzmu mjere za transformaciju svojih procesa. U tom procesu transformacije T-Systems ulazi u partnerstva s mađarskim društvima i omogućuje im učinkovitije poslovanje na višim razinama kvalitete. Za to su potrebna kako tehnološka tako i poslovna rješenja kojima se osiguravaju integrirani odgovori na nove izazove.

Slijedi nekoliko dojmova:

Na sljedećoj poveznici dostupni su dodatni uvidi i sažeci: 
http://rendezveny.t-systems.hu/en/symposium-2016/gallery

Autor: Szalkai Réka

Sadržaj omogućava Hrvatski Telekom

BizIT

BizIT

Skupina autora koja djeluje na različitim poslovnim aktivnostima i brine o povećanju prodajnih aktivnosti i produktivnosti unutar različitih poduzeća, projektima plasmana malih i srednjih poduzetnika na online prostor kao i o najuočljivijim projektima interneta.

U sklopu skupine autora su oni koji pišu i realiziraju sljedeće teme: prodajni savjeti, savjeti za produktivnost i organizaciju poslovanja, internet marketing, internet poslovanje, dizajn za online medije, web stranice, upravljanje društvenim mrežama i kampanje na društvenim mrežama.

Komentiraj