Želite isprobati neke od najboljih alata i aplikacija za moderno poslovanje? Posjeti ICT Marketplace

UVJETI KORIŠTENJA

Prihvaćanje uvjeta korištenja

Ulaskom na web mjesto www.bizit.hr primate na znanje i prihvaćate odredbe i uvjete iz „Uvjeta korištenja“ (koji uključuju Zaštitu privatnosti). Ukoliko se s istima ne slažete, NEMOJTE KORISTITI OVO WEB MJESTO. Uvjeti korištenja odnose se na sve stranice web mjesta bizit.hr.

Korištenjem i pristupom ovom web mjestu (izuzev u slučaju prvog čitanja ovih Uvjeta), krajnji korisnici izjavljuju da su pročitali i razumjeli Uvjete korištenja, da su s istim upoznati i u cijelosti suglasni s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje web mjesta u skladu s njima.

 

Sadržaj, informacije i materijali

Svi članci i tekstovi objavljeni na web mjestu bizit.hr predstavljaju autorsko djelo. Niti jedan dio sadržaja ovog web mjesta nije dopušteno kopirati niti prenositi bez prethodnog odobrenja. Svako neovlašteno kopiranje bilo kojeg dijela teksta ili članaka u cijelosti predstavlja povredu Zakona o zaštiti autorskih prava te za sobom povlači pravne posljedice.

Hrvatski Telekom i izvršitelj (Bijela rukavica d.o.o.) ne preuzima odgovornost za aktualnost, točnost i potpunost predočenih informacija. Zahtjevi na temelju odgovornosti autora koji se odnose na štete materijalne ili duhovne prirode, a koje su nastale uslijed korištenja ili nekorištenja ponuđenih informacija, odnosno korištenjem manjkavih ili nepotpunih informacija, načelno su isključeni, ukoliko se ne radi o dokazivo namjernom propustu ili grubom nemaru autora.

Premda se specifikacije, karakteristike, ilustracije i druge informacije s web mjesta temelje na promjenjivim dnevnim informacijama i premda autori bizit.hr ulažu napore ne bi li osigurali ispravnost svih materijala na web mjestu, ne možemo tvrditi ni jamčiti njihovu potpunu točnost. Informacije na ovom web mjestu mogu sadržavati tehničke netočnosti ili tipografske pogreške. Hrvatski Telekom ne izjavljuje niti jamči, izričito niti prešutno, da je sadržaj web mjesta i/ili povezanih stranica potpun ili ažuriran; da će web mjesto i/ili povezane stranice uvijek biti dostupne i raspoložive te da neće prouzročiti štetu korisnicima, registriranim korisnicima ili trećim osobama.
Sve su ponude slobodne i neobvezujuće. Hrvatski Telekom izričito zadržava pravo promijeniti, dopuniti ili obrisati dijelove stranica ili cijelu ponudu te privremeno ili konačno prestati s objavljivanjem bez posebne najave.

Hrvatski Telekom kao pokrovitelj i podrška Bizit.hr, plasira sadržaje u svrhu promidžbe i oglašavanja svojih proizvoda i usluga. Sva prava na upravljanje, korištenje, objavu, reguliranje i plasman sadžaja zadržava Hrvatski Telekom. Projekt Bizit.hr je digitalna lokacija izrađena, osmišljenja i realizirana po zhtjevu Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom, izvršitelj i autori ni u kojem slučaju nisu odgovorni za sadržaj komentara korisnika/čitatelja iznesenih na web mjestu.

Kako bismo svim čitateljima omogućili kvalitetnu i konstruktivnu raspravu u komentarima ispod članaka potrebno se pridržavati pravila lijepog ponašanja koja bi svima trebala biti jasna. Svi komentari koji sadrže spam, trolanje, govor mržnje, prostačenje i/ili vrijeđanje po bilo kojoj osnovi, bit će obrisani u najkraćem mogućem roku, a u slučaju ponavljanja prekršaja, pristup će dotičnom korisniku biti onemogućen.

Komentari će također tako biti obrisani ako:

– sadrže linkove kojima je jedini cilj promocija
– sadrže tekst koji se ne odnosi na temu članka. Za pitanja koja nemaju veze s temom, možete nam se obratiti i na email (u impressumu).

 

Poveznice i linkovi 

Ovo web mjesto može biti povezano s drugim web mjestima. Hrvatski Telekom ne podrazumijeva bilo kakvo direktno ili indirektno odobravanje, udruživanje, sponzorstvo, ovjeru ili pripajanje drugim povezanim stranicama, osim ako nije tako navedeno. Ulaskom na ovo web mjesto primate na znanje i prihvaćate da Hrvatski Telekom nije provjeravao sva web mjesta povezana s ovim te nije odgovoran za sadržaj bilo koje stranice izvan ovog web mjesta kao i bilo kojeg s njim povezanog web mjesta. S vanjskim web stranicama ili drugim web mjestima povezujete se na vlastiti rizik.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Bizit.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na svom web mjestu bez obaveze prethodne najave.

 

Izmjene uvjeta korištenja

Bizit.hr zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovom web mjestu.

 

Računalna oprema

Svaki korisnik i registrirani korisnik izričito prihvaća korištenje ovog web mjesta na svoju vlastitu odgovornost te snosi isključivo sve eventualne troškove vezane uz održavanje ili popravak svoje računalne opreme, kao i drugu opremu potrebnu za pristup, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje web mjesta bizit.hr te sve sa tim povezane troškove. Hrvatski Telekom nije odgovoran za bilo kakva oštećenja opreme krajnjeg korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovog web mjesta.

 

Zaštita privatnosti

Bizit.hr web mjesto poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke o korisnicima bizit.hr neće davati na uvid trećoj strani.

Bizit.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja web mjesta. Ove podatke bizit.hr koristi za informacije kojima želi poboljšati web mjesto i njihove sadržaje dodatno usmjeriti i prilagoditi publici koja ih posjećuje.

Bizit.hr se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika ovog web mjesta. Bizit.hr može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi. HT će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih sadržaja/usluga HT-a na zadovoljstvo korisnika. HT se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Isto čini i većina velikih web-mjesta.

 

Kolačići

Kako bi ovo web mjesto radilo ispravno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( Cookies ). Preko 90 % svih web mjesta koristi ovu praksu, no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web mjesta pristajete na uporabu Cookiea. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati web mjesto, no neke mogućnosti vam neće biti dostupne.

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web mjesta za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više o isključivanju i kolačićima općenito možete se informirati na sljedećim linkovima:

 

Pravila privatnosti newslettera:

Pretplatom na BizIT newsletter prihvaćate da razumijete sljedeće:

1. Bizit.hr prikuplja email adrese samo s vašim prethodnim znanjem o tome i s vašom potvrdom.
2. Ako koristite naš blog tijekom pretplate na newsletter vaše informacije su također podložne postavkama privatnosti BizIT bloga.
3. Vaša email adresa neće biti prodana, iznajmljena ili prepuštena trećoj strani. Moguće je da će vašim podacima moći pristupiti naši zaposlenici i suradnici za potrebe tehničke podrške.
4. Ako više ne želite primati naš newsletter i marketinške informacije (ako je riječ o njima), možete jednostavno kliknuti na poveznicu za odjavu s newslettera koja se nalazi u svakom emailu koji vam šaljemo ili nas kontaktirati i zatražiti da vaše podatke uklonimo iz naše baze emailova.
5. Ako želite pregledati, ispraviti, osvježiti, ukloniti ili na neki drugi način limitirati naše korištenje vašim osobnim informacijama koje ste nam prethodno pružili, možete nas kontaktirati. Potrudit ćemo se riješiti vaš zahtjev u što kraćem mogućem roku.
6. BizIT može promijeniti Pravila privatnosti newslettera u bilo koje vrijeme, ujedno informirajući vas o primjenama na način da objavimo izmijenjena Pravila na našem web mjestu.
7. Trudit ćemo se čuvati vaše osobne podatke što sigurnijima. Informacije o vašoj registraciji nisu dostupne putem Interneta.
8. Ako nas želite kontaktirati molimo da nam pošaljete e-mail na info@bizit.hr

Komentiraj